Prajitura cu nuci si rahat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 4 galbenusuri
  • 2 linguri cu ulei
  • 8 linguri zahar farin
  • 150 g margarina
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • esenta de vanilie
  • aprox doua cani cu faina
  • Pentru umplutura:
  • gem de prune (cam 6-7 linguri)
  • 3-4 linguri cu nuci maruntite
  • 3 bucati cu rahat taiat marunt
  • 4 albusuri
  • 8 linguri cu zahar
  • 3 linguri cacao
  • o cana nuci macinate
  • Pentru decor:
  • 50 g margarina
  • 2 linguri cu lapte
  • 3 linguri zahar
  • faina

Mod de preparare

Preparam aluatul:

Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.

Se framanta bine , se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Peste aluat intindem gemul,nucile,rahatul.

Se bat albusurile cu zaharul, adaugam cacao si nucile macinate si intindem compozitia in tava .

Din margarina, zahar, lapte si faina facem o coca tare pe care o radem peste prajitura.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise