Prajitura cu Nutella

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 8 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • un pliculet zahar vanilat
  • un pliculet praf de copt
  • 2-3 linguri de cacao neagra
  • Pentru umplutura:
  • Un borcan de 600 g de nutella
  • Fidea de ciocolata alba sau ciocolata alba rasa pentru a adorna

Mod de preparare

Bateti albusurile impreuna cu zaharul si pliculetul de zahar vanilat pana se fac spuma dupa care se adauga faina treptat si praful de copt, se amesteca incet incet. Se separa in doua parti din care una din ele se amesteca bine impreuna cu 2-3 linguri de cacao neagra.

Ungeti o tava cu un pic de unt ( poate sa fie rotunda sau patrata) si turnati o parte din masa alba dupa care o parte din masa maron si tot asa pana terminati tot continutul.

Dati la cuptor timp de 20 minute aproximativ la 180 de grade.

Dupa ce se raceste se taie in doua parti orizontale si se umple cu un bun strat de nutella si fidea de ciocolata alba sau ciocolata alba rasa pe razatorea mare sau inclusiv cu cutitul in felioare marunte, se adauga cealalta parte si repetati procesul (nutella si ciocolata alba).

Se poate servi imediat dar va recomand sa o lasati minim 4 ore la reposat asa incat ca blatul sa se inmoaie un pic.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise