Prajitura cu osanza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 640 g faina
  • 450 g osanza
  • 3 galbenusuri de ou
  • 3 linguri de otet
  • sare

Mod de preparare

Osanza o curatam de pielite si o tocam cu masina de tocat carne. Luam din osanza o bucatica cam de marimea unui ou, restul de osanza o amestecam cu 240 g faina si o impartim in 3 parti egale.

Bucatica mica de osanza cu cele 400 g de faina, 3 galbenusuri, 3 linguri de otet si putina apa sarata le amestecam. Framantam bine aluatul pana incepe sa faca mici basicute.

Intindem aluatul cam de un deget grosime, il ungem cu 1/3 din osanza cu faina, si apoi impachetam aluatul astfel: de sus, de jos , de la drapata si apoi de la stanga. Punem aluatul in frigider pentru 1/2 ora.

Dupa care epetam operatiunea de ungere si apoi impachetare inca de doua ori, tot cu pauza de odihna de 1/2 de ora.

Intindem apoi aluatul si il taiem cu cutitul fierbinte (in apa fiarta incalzim cutitul)in patratele egale. Patratelelel le indoim in jumate, ca pe niste carticele, si le aliniem frumos in tava , cu partea deschisa inspre usa cuptorului (se vor umfla si se vor deschide ca niste carticele). In cuptorul incins le coacem uniform pana se deschid frumos (gen foietaj) .

Cand se racesc se pot umple cu gem de prune. Se servesc cu zahar pudra desupra.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise