Prajitura cu pere si fistic

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, moale
  • • 200 gr faina, plus pentru prelucrat
  • • 40 gr zahar
  • • un praf de sare
  • • 1 galbenus
  • • 2 linguri rom sau suc de mere
  • Pentru umplutura
  • • 2 mere
  • • 6 pere coapte
  • • sucul de la 1 lamaie
  • • 6 linguri nectar de pere
  • • un praf de scortisoara macinata
  • • un praf de cuisoare macinate
  • • 25 gr fistic tocat
  • • grasime, pentru tava

Mod de preparare

1. Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen, apoi se da aluatul la frigider pana se pregateste umplutura.

2. Pentru umplutura, se curata merele si 2 pere, li se indeparteaza cotoarele, apoi se taie felii.Se incinge cuptorul la 200ᵒC.

3. Se pun feliile de fructe intr-o cratita impreuna cu sucul de lamaie, nectarul de pere si condimentele.Se pune capac si se lasa sa fiarba la foc mic pana s-au inmuiat fructele, apoi se mai fierbe 15 minute fara capac.Se ia cratita de pe foc si se pun fructele facute terci deoparte.

4. Se unge o forma de tarta.Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, apoi se da pe toata suprafata formei, lasand o margine de jur-imprejur.Se intinde terciul de fructe peste aluat si se da la copt 20 minute.

5. Intre timp se curata restul de pere, se injumatatesc, li se indeparteaza cotorul, apoi se taie felii.Se aseaza feliile de pere pe prajitura coapta, iar deasupra se presara fisticul.Se mai coace prajitura 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Se potriveste foarte bine alaturi de sos de ciocolata.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise