Prajitura cu pesmet si budinca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. blat trebuie:
  • 6 oua
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingura faina
  • 4 linguri apa
  • 10 linguri pesmet
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • Pt. sirop:
  • 10 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • Pt.crema :
  • 1 budinca de vanilie
  • 1 budinca de cacao
  • Pt. decor:
  • frisca

Mod de preparare

Blatul se pregateste astfel:

Cele 6 albusuri+4 linguri de aparece le bati spuma, se adauga zaharul, dupa ce sa topit se pune galbenusurile,faina,pasmetul,cacao si praful de copt.

Se pune intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor.

Se coace foarte repede!!!!

Siropul se pregateste astfel:

Zaharul se caramelizeaza si se stinge cu apa; se fierbe pana se topeste apoi se insiropeaza blatul.

Crema se pregateste asa:

Se pregatesc budincile ca pe plicuri.

Blatul se lasa in tava, unde se insiropeaza apoi se pune budinca de vanilie,cacao si pt decor frisca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise