Prajitura cu piersici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 piersici taiate
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 3 linguri whiskey
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri de unt nesarat
  • Topping:
  • 2 ½ canite faina
  • ½ canita zahar brun
  • 1 lingura scortisoara
  • 4 linguri unt topit
  • iaurt de vanilie inghetat

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul cateva minute inainte. Intr-un bol mare, amesteca piersicile cu sucul de lamaie. Adauga zaharul si lingurile de whiskey. Rastoarna compozitia in tava unsa cu unt.

Pentru a pregati topping-ul, intr-un alt castron amesteca faina cu zaharul brun si cu scortisoara. Adauga untul si amesteca pana cand compozitia devine sfaramicioasa. Presara amestecul peste piersicile aflate deja la cuptor si acopera tava cu o foita metalica. Lasa la copt 40 de minute, apoi descopera tava si mai las-o 5-10 minute.

Stiu ca esti nerabdatoare, dar asteapta sa se raceasca si serveste-o in boluri, adaugand pe deasupra cateva linguri de iaurt inghetat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise