Prajitura cu portocale

Timp pregatire
115 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 150 g de faina
  • 120 g zahar
  • 80 g unt
  • 4 oua
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 lingura coaja de portocala rasa foarte fin
  • 2 linguri coaja de portocala fasii
  • 5 linguri de zahar pudra
  • 6 linguri de suc de portocale

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.Se topeste untul.Se toarna intr-o salatiera faina cernuta si praful de copt.Se face o gaura in mijloc.Se sparg ouale si se amesteca cu telul.Se adauga untul topit si coaja de portocala rasa.Se amesteca pana se obtine o pasta moale si omogena.Se unge cu unt o tava rotunda.Se toarna compozitia in tava si se pune la cuptor,25 de minute.Se verifica daca s-a copt,cu lama de cutit.Daca lama nu iese curata,se mai lasa cateva minute.Se scoate prajitura si se lasa sa se raceasca.Se pune zaharul pudra intr-un bol.Se adauga 2 linguri de suc de portocale,pana se obtine o pasta fondanta groasa,dar lichida.Se pune prajitura pe un platou nu foarte adanc.Se toarna restul de suc de portocale.Se adauga pasta fondata in centru si se intinde pe toata suprafata,cu o spatula.Se presara coaja de portocala confiata,taiata marunt si se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise