Prajitura cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 g faina
  • 200 g margarina (sau untura)
  • 1 ou intreg
  • putina sare
  • 25 g drojdie
  • lapte
  • Umplutura:
  • 2 kg prune
  • 2 oua intregi
  • scortisoara
  • 200 g zahar
  • 100 g gris
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou intreg

Mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, margarina (untura), oul, un praf de sare si maiaua pregatita (drojdie, doua linguri de faina si putin lapte caldut-trebuie sa stea putin sa creasca). Dupa ce s-a framantat se da 15 minute la rece. Dupa ce s-a racit se imparte in doua, si se fac doua foi.

Pentru umplutura, se taie prunele in doua (se inlatura samburii) si se amesteca intr-un vas cu zaharul, grisul, ouale si scortisoara. Prunele vor ramane bucati destul de mari, adica jumatati.

Se intinde o foaie intr-o tava, se toarna umplutura peste si se pune a doua foaie. Se inteapa cu o furculita si se unge cu un ou deasupra.

Se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 de minute.

Se poate servi si calda si rece, in functie de preferinte. Eu prefer sa o incalzesc de fiecare data in microunde.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise