Prajitura cu prune

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat:
  • 500 g faina
  • 200 g margarina (sau untura)
  • 1 ou intreg
  • putina sare
  • 25 g drojdie
  • lapte
  • Umplutura:
  • 2 kg prune
  • 2 oua intregi
  • scortisoara
  • 200 g zahar
  • 100 g gris
  • Pentru uns deasupra:
  • 1 ou intreg

Mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, margarina (untura), oul, un praf de sare si maiaua pregatita (drojdie, doua linguri de faina si putin lapte caldut-trebuie sa stea putin sa creasca). Dupa ce s-a framantat se da 15 minute la rece. Dupa ce s-a racit se imparte in doua, si se fac doua foi.

Pentru umplutura, se taie prunele in doua (se inlatura samburii) si se amesteca intr-un vas cu zaharul, grisul, ouale si scortisoara. Prunele vor ramane bucati destul de mari, adica jumatati.

Se intinde o foaie intr-o tava, se toarna umplutura peste si se pune a doua foaie. Se inteapa cu o furculita si se unge cu un ou deasupra.

Se da la cuptor, la foc mediu, pentru 45-50 de minute.

Se poate servi si calda si rece, in functie de preferinte. Eu prefer sa o incalzesc de fiecare data in microunde.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise