Prajitura cu prune

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g prune
  • 1 frisca mica Hulala
  • sirop pt insiropat blatul (200mlapa+4 linguri zahar)

Mod de preparare

Intr-un castron se mixeaza ouala cu zaharul.Apoi se adauga 1 lingura de ulei,dupa care mai adaugam faina si praful de copt.Intr-o tava punem hartie pentru copt pe care o ungem cu putin ulei,iar apoi turnam compozitia peste care adaugam jumatatile de prune pudrate cu putina faina.Prajitura se lasa in cuptor 25 minute la foc mediu.Dupa ce blatul s-a racit se insiropeaza iar apoi se adauga frisca batuta spuma.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise