Prajitura cu prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 1 kg prune,
  • 350 g faina,
  • 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 100 g nuca macinata,
  • 4 linguri rom,
  • 5 oua mijlocii,
  • 1 plic praf de copt,
  • 10 g cacao pudra,
  • 250 g migdale macinate,
  • 125 ml apa minerala gazoasa,
  • 150 g zahar pudra,
  • 4 linguri nectar de fructe.

Mod de preparare

Se rup prunele in doua si se indeparteaza samburii. Se face un aluat din 200 g faina, 100 g unt, 50 g de zahar si nuca rasa, se da pe razatoare si se pune deoparte.

Se freaca spuma 150 g zahar cu 100 g unt (pana ce se topeste zaharul) si se adauga, apoi, romul, ouale - unul cate unul - si 150 g faina, praful de copt, pudra de cacao si migdalele macinate, alternand cu apa minerala, si se amesteca bine.

Se-ntinde compozitia pe o tava unsa, se pun peste el jumatatile de prune (cu pielita in jos) si deasupra se presara aluatul ras. Se coace prajitura 30-35 de minute in cuptorul incins la 175gr. si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca nectarul de fructe cu zaharul pudra, se toarna din loc in loc peste prajitura, dupa care se taie prajitura bucati.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise