Prajitura cu prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 20 de bucati): 1 kg prune,
  • 350 g faina,
  • 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 100 g nuca macinata,
  • 4 linguri rom,
  • 5 oua mijlocii,
  • 1 plic praf de copt,
  • 10 g cacao pudra,
  • 250 g migdale macinate,
  • 125 ml apa minerala gazoasa,
  • 150 g zahar pudra,
  • 4 linguri nectar de fructe.

Mod de preparare

Se rup prunele in doua si se indeparteaza samburii. Se face un aluat din 200 g faina, 100 g unt, 50 g de zahar si nuca rasa, se da pe razatoare si se pune deoparte.

Se freaca spuma 150 g zahar cu 100 g unt (pana ce se topeste zaharul) si se adauga, apoi, romul, ouale - unul cate unul - si 150 g faina, praful de copt, pudra de cacao si migdalele macinate, alternand cu apa minerala, si se amesteca bine.

Se-ntinde compozitia pe o tava unsa, se pun peste el jumatatile de prune (cu pielita in jos) si deasupra se presara aluatul ras. Se coace prajitura 30-35 de minute in cuptorul incins la 175gr. si se lasa sa se raceasca.

Se amesteca nectarul de fructe cu zaharul pudra, se toarna din loc in loc peste prajitura, dupa care se taie prajitura bucati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise