Prajitura cu prune

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300g faina
  • 200g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 6 oua
  • 50 ml smantana
  • 1 kg prune
  • coaja de lamaie
  • scortisoara

Mod de preparare

Amesteci faina si untul cu 3 galbenusuri si 100 g zahar,framannti pana obtii o coca omogena,pe care o lasi sa stea 1 ora.

In acest timp desfaci prunele in doua si le cureti de samburi.

Presari scortisoara si putin zahar peste ele.

Intinzi aluatul in tava,putin mai ridicat pe margini,in sus.

Pui fructele si deasupra intinzi smantana cu celelalte 3 galbenusuri ramase,cu 150 g zahar,coaja de lamaie si spuma de cele 6 albusuri batute spuma.Coci la foc potrivit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise