PRAJITURA CU PRUNE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g.prune,
  • 250g. faina,
  • 250g.zahar praf,
  • 4 oua,
  • 100ml. lapte,
  • 100g.unt,
  • 30g. unt pentru uns forma de copt,
  • 4 linguri rom,
  • 1 varf de cutit sare;

Mod de preparare

1.Se curata prunele de samburi si se pun intr-un castron impreuna cu romul.Se acopera castronul si se lasa sa se macereze in rom cateva ore.

2.Se preincalzeste cuptorul la 210*C.

3.Se pune laptele la incalzit.

4.Se unge cu 30 g. unt un vas de ceramica sau de Jena ,pentru ca dupa coacere, prajitura sa se serveasca direct din vas.

5.Intr-un bol,se amesteca faina, zaharul,sarea, untul si ouale.Se adauga , putin cate putin, laptele caldut si se bate amestecul cu mixerul pentru a se obtine o compozitie fluida si fara cocoloase.Se adauga prunele si romul,se amesteca si se varsa in forma deja unsa cu unt.Se coace circa 1 ora.La jumatatea timpului de coacere ,se reduce temperatura la 180*C.

6.Prajitura ,dupa preferinta, acompaniata de un vin rosu.se serveste rece sau calda

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise