Prajitura cu prune si aluat fraged

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 1 ou
  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 200 gr faina
  • Umplutura:
  • 1 castron cu prune congelate (proaspete cand e sezonul lor)
  • gris
  • Blat 2:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Prunele le punem intr-o sita la scurs iar sub ele un castron in care sa se lase zeama.

Blatul 1:

Intr-un bol punem untul rece taiat cubulete, zaharul si oul.

Amestecam bine cu o paleta de silicon, punem zaharul cu pastai de vanilie, iar la final faina treptat si framantam cu mana pana obtinem un aluat omogem si nelipicios.

Formam o bila, o invelim in folie alimentara si o dam la frigider pentru 30 de minute.

Blatul 2:

Separam ouale, dar sa fie la temperatura camerei.

Mixam albusurile pana devin o spuma tare, adaugam zaharul treptat, apoi galbenusurile.

Incorporam zaharul cu pastai de vanilie, praful de copt, coaja rasa de portocala iar la final faina.

Scoatem aluatul de la frigider, presaram faina alba pe masa de lucru si intindem o foaie dreptunghiulara.

Ungem o tava cu unt, tapetam cu hartie de copt, rulam foaia pe un sucitor si o asezam usor in tava sa nu se rupa.

Presaram putin gris, asezam prunele si peste ele punem putin gris.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 15 minute.

Dupa ce au trecut cele 15 minute, scoatem tava, deasupra punem aluatul de pandispan si il nivelam cu o paleta.

Reintroducem prajitura in cuptor si o lasam acolo pana are o culoare aurie (facem testul cu scobitoarea).

Cand este gata o scoatem sa se racoreasca, apoi taiem si servim.

Poate fi servita simpla sau pudrata cu zahar.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise