Prajitura cu prune si armagnac

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 180 g ciocolata amara
  • 100 g prune uscate fara samburi
  • 4 lg armagnac
  • 120 g unt
  • 100 g zahar
  • 3 lg cafea tare
  • 3 oua
  • 40 g amidon
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata amara
  • 50 g zahar pudra
  • 2 lg armagnac
  • 40 g unt
  • Décor:
  • 100 g zahar
  • 10-12 jumatati de nuca
  • 1-2 prune uscate

Mod de preparare

Taiem prunele si le punem la macerat cu armagnac timp de 30 de min

Rupem ciocolata bucati si impreuna cu cafeaua o punem la topit la baie marina.dam deoparte si adaugam cate putin untul taiat bucati.

Batem spuma galbenusurile cu zahar,adaugam ciocolata topita amestecata cu unt,prunele cu armagnac si amidonul.la urma adaugam albusurile batute spuma cu un praf de sare si amestecam incet de jos in sus.

Punem in tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pt cca 50 de minute.lasam la racit.

Pt glazura: rupem ciocolata si o topim la baie marina.adaugam untul bucati,amestecam si dam deoparte.Punem cate putin zahar pudra cernut si armagnacul (reteta prevede 100 de grame de zahar pudra,eu am pus maxim 50 de grame si cred ca merge f bine si fara).Imbracam prajitura in glazura.

Pt decor:caramelizam zaharul ,dam deoparte de pe foc si trecem prin el miezul de nuca pe care il scoatem apoi pe o hartie de copt unsa cu putin ulei.

Ornam prajitura cu nucile caramelizate si felii de pruna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise