Se curata cartofii de coaja, se taie bucati si se pun la fiert. Cand s-au inmuiat, se scurg, se lasa sa se raceasca si se trec printr-o sita (presa). Se framanta cu galbenusurile, amidonul si coaja de lamaie. Se unge o tava (20x30 cm) cu 30 g unt si se intinde (cu mana) aluatul pe ea, apoi se presara deasupra pesmetul si migdalele macinate. Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se asaza jumatatile de pruna pe aluat, se presara cu 60 g zahar si se baga prajitura in cuptorul incins la 180.C. Se coace 50 de minute. Intr-o craticioara se topeste untul cu 60 g zahar si scortisoara si se stropeste cu el prajitura fierbinte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise