Prajitura cu prune si cartofi

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 800 g cartofi fainosi
  • 4 galbenusuri
  • 80 g amidon
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 120 g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri migdale macinate
  • 750 g prune
  • 120 g zahar
  • un varf de cutit de scortisoara.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se taie bucati si se pun la fiert. Cand s-au inmuiat, se scurg, se lasa sa se raceasca si se trec printr-o sita (presa). Se framanta cu galbenusurile, amidonul si coaja de lamaie. Se unge o tava (20x30 cm) cu 30 g unt si se intinde (cu mana) aluatul pe ea, apoi se presara deasupra pesmetul si migdalele macinate. Se spala prunele, se rup in doua si se scot samburii. Se asaza jumatatile de pruna pe aluat, se presara cu 60 g zahar si se baga prajitura in cuptorul incins la 180.C. Se coace 50 de minute. Intr-o craticioara se topeste untul cu 60 g zahar si scortisoara si se stropeste cu el prajitura fierbinte.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise