Prajitura cu prune si nuci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1,5 kg prune
  • - 6 oua
  • - 220 g zahar
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - sare
  • - 200 g unt moale
  • - 200 g faina
  • - 1 lingurita praf de copt
  • - 200 g nuci macinate
  • - 1/4 lingurita cuisoare macinate
  • - 1 plic Tort Gelee transparent

Mod de preparare

Mai intai se pregatesc prunele. Se spala si se scot samburii. Ouale se separa; galbenusurile se bat cu 200 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si untul; albusurile se bat spuma tare. Se inglobeaza faina, amestecata in prealabil cu praful de copt, nucile macinate si praful de cuisoare. La final se inglobeaza albusurile batute.

Aluatul se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt; se niveleaza si deasupra se repartizeaza prunele. Eu am presarat peste prune si nuci macinate. Se coace prajitura 35-45 min

Intr-o craticioara se prepara o glazura din praful Tort Gelee, restul de zahar si 250 ml apa, conform indicatiilor de pe ambalaj (mie mi s-a parut ca apa a fost cam multa, asa ca va sfatuiesc sa puneti mai putina apa ). Se scoate prajitura din cuptor si se toarna glazura; se lasa apoi sa se odihneasca in cuptorul stins cca 10 min.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise