PRAJITURA CU ROM

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • INGREDIENTE:
  • Pentru blat:250 g zahar,250 g faina,1 plic praf de copt,3 oua,1/2 cana lapte (125 ml),250 g margarina(Rama am pus eu),3 linguri de cacao.
  • Pentru glazura: 15 linguri zahar pudra,100 ml apa,1-2 linguri rom.
  • Pentru stropit prajitura: 150 ml rom.

Mod de preparare

Se iau cele 3 oua ,se separa galbenusurile de albusuri.Galbenusurile se freaca bine cu zaharul si margarina:

Faina se amesteca in alt castron ,cu praful de copt:

Alternativ,se adauga faina si laptele ,galbenusurilor:

Dupa ce ati amestecat totul,bateti albusurile spuma tare:si rasturnati peste galbenusuri.Amestecati cu o lingura usor,de sus in jos :

O treime din aluat, o amestecati cu cele 3 linguri de cacao:

Ungeti o tava cu pereti mai inalti,cu unt:

Turnati aluatul alb in tava

apoi, deasupra lui,il puneti pe cel cu cacao si invartiti cu o furculita prin el,sa capete aspect marmorat:

Se coace la 175 grade C,cam 40-50 minute

Cand este gata,se scoate din cuptor (logic ) si, asa fierbinte cum este,se stropeste cu rom,tinand degetele pe gura sticlei si lasand sa sara doar stropi,pe toata suprafata.Deci,nu se toarna cu lingura,atentie ,risc de fleshkaiala

Apoi se lasa sa se raceasca.Intre timp,preparam glazura.Amestecam intr-un castron 15 linguri zahar pudra cu 1-2 linguri rom si 100 ml apa calduta.Eu am frecat cu mixerul,pana a iesit ca o crema mai groasa, dar totusi sa se scurga de pe lingura.Cu cat se raceste mai tare,cu atat se ingroasa mai tare,deci nu va impacientati daca se ingroasa prea repede,incalziti-o putin!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise