Prajitura cu stafide

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 175 g unt,
  • 175 g zahar brun,
  • 3 oua batute,
  • 50 g nuca macinata,
  • 300 g stafide,
  • 25 g coaja glasata de portocala si lamaie taiata marunt,
  • 175 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura lapte,
  • 50 g migdale decojite.

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma mica (diametrul: 20 cm) cu pereti detasabili si se tapeteaza fundul si peretii cu doua straturi de hartie pentru copt. Se unge si hartia si se incinge cuptorul la 150gr..

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza, pe rand, ouale, apoi nuca, stafidele si coaja confiata de portocala si lamaie.

Separat se amesteca faina cu praful de copt, se cern si se incorporeaza in compozitie alternativ cu laptele (o lingura cu lapte, una cu faina).

Se toarna aluatul in forma, se netezeste, se face o mica adancitura la mijloc si de jur imprejurul formei se pun migdalele decojite, apasandu-le usor in aluat.

Se coace prajitura circa 3 ore si jumatate si se lasa in forma sa se raceasca.

Se scoate prajitura din forma, se indeparteaza hartia pentru copt si se tine doua zile intr-o cutie inchisa ermetic, dupa care se serveste.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise