Prajitura cu stafide

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 175 g unt,
  • 175 g zahar brun,
  • 3 oua batute,
  • 50 g nuca macinata,
  • 300 g stafide,
  • 25 g coaja glasata de portocala si lamaie taiata marunt,
  • 175 g faina,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1 lingura lapte,
  • 50 g migdale decojite.

Mod de preparare

Se unge cu unt o forma mica (diametrul: 20 cm) cu pereti detasabili si se tapeteaza fundul si peretii cu doua straturi de hartie pentru copt. Se unge si hartia si se incinge cuptorul la 150gr..

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza, pe rand, ouale, apoi nuca, stafidele si coaja confiata de portocala si lamaie.

Separat se amesteca faina cu praful de copt, se cern si se incorporeaza in compozitie alternativ cu laptele (o lingura cu lapte, una cu faina).

Se toarna aluatul in forma, se netezeste, se face o mica adancitura la mijloc si de jur imprejurul formei se pun migdalele decojite, apasandu-le usor in aluat.

Se coace prajitura circa 3 ore si jumatate si se lasa in forma sa se raceasca.

Se scoate prajitura din forma, se indeparteaza hartia pentru copt si se tine doua zile intr-o cutie inchisa ermetic, dupa care se serveste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise