Prajitura cu stafide

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina,
  • 150 g stafide,
  • 250 g unt inmuiat,
  • 250 g zahar tos + 2 linguri pentru decorat,
  • 4 oua,
  • 2 lamai netratate,
  • 1 pachet de praf de copt,
  • 80 ml de rom.

Mod de preparare

Inmuiati stafidele in rom. Frecati cu peria lamaile sub un jet de apa calda. - Ungeti cu unt o forma inalta si adanca. - Porniti cuptorul. - Amestecati untul inmuiat cu zaharul tos, pana cand compozitia devine deschisa la culoare si spumoasa. - Adaugati un ou, amestecand. Cand amestecul devine omogen, incorporati, amestecand in continuare o parte din faina amestecata cu praful de copt, apoi puneti al doilea ou. Procedati la fel, pana terminati toate ingredientele. - Adaugati coaja de lamaie rasa pe razatoarea mica si stafidele inmuiate in rom. - Varsati aluatul in forma unsa cu unt. Bagati-o la cuptor si lasati-o sa se coaca o ora. Verificati daca e coapta, varand in aluat lama unui cutit. Cand biscuitul e copt, cutitul trebuie sa iasa curat, fara urma de aluat. - Rasturnati prajitura pe un gratar si lasati-o sa se raceasca. In momentul servirii, pudrati-o cu zahar tos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise