Blatul: 5 galbenusuri se freaca cu 100 g. de zahar la care se adauga 2 linguri de cacao, un pahar de nuca macinata, 8 linguri de lapte caldut in care s-a stins amoniacul, 200 g. faina. 5 albusuri se bat cu un praf de sare si cu 150 g. zahar si se amasteca cu celelalte. Se coace la foc potrivit timp de 40- 45 min.
Crema: Stafidele se pastreaza 2-3 ore in rom sau esenta de rom. Un ou intreg, 2/3 linguri de faina si o cana de lapte se fierb la foc mic, se amestaca continu. Un pachet de unt se freaca cu o cana de zahar si 2 linguri de cacao. Dupa ce s-a racorit prima compozitie se amasteca cu untul frecat cu zahar, se adauga stafidele
Dupa ce s-a racit blatul se taie in doua si se pune crema. Se portioneaza.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise