Prajitura cu struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 portii:
  • 2 oua,
  • 105 g. zahar,
  • 1 pachetel zahar vanilat,
  • 30 g. faina,
  • 1 praf de copt,
  • 25 g. alune macinate,
  • 8 galbenusuri,
  • 100 g. zahar pudra,
  • 375 ml. lapte nedegresat,
  • 8 foi de gelatina,
  • 500 g. struguri,
  • 125 ml. frisca,
  • 1 pachetel glazura pentru tort,
  • 20 g. migdale feliate.

Mod de preparare

Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua.

Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g. zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile.

Incalziti cuptorul la 175 grade C.

Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua.

Puneti acest aluat intr-o forma cu diametrul de 20 cm. (eu n-am gasit-o pe moment decat pe aia de 26 cm. asa ca blatul meu a iesit destul de subtire) si coaceti cca. 20 de minute.

Lasati blatul sa se raceasca bine.

Crema

Bateti cele 8 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin crema, Adaugati laptele nedegresat.

Inmuiati si topiti gelatina apoi adaugati-o cremei de galbenusuri. Dati-o la frigider 30 de minute.

Adaugati frisca in crema cu gelatina putin intarita si amestecati.

Adaugati apoi 400 g. de struguri la crema si turnati crema peste blat.

Lasati la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca.

Decorati prajitura cu restul de struguri si turnati glazura transparenta deasupra, urmand instructiunile de pe pachet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise