Prajitura cu struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 12 portii:
  • 2 oua,
  • 105 g. zahar,
  • 1 pachetel zahar vanilat,
  • 30 g. faina,
  • 1 praf de copt,
  • 25 g. alune macinate,
  • 8 galbenusuri,
  • 100 g. zahar pudra,
  • 375 ml. lapte nedegresat,
  • 8 foi de gelatina,
  • 500 g. struguri,
  • 125 ml. frisca,
  • 1 pachetel glazura pentru tort,
  • 20 g. migdale feliate.

Mod de preparare

Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua.

Bateti albusurile cu 2 linguri de apa pana devin spuma. Presarati deasupra 75 g. zahar si zaharul vanilat, incorporati bine si apoi amestecati si galbenusurile.

Incalziti cuptorul la 175 grade C.

Amestecati faina, praful de copt si alunele cu spuma de oua.

Puneti acest aluat intr-o forma cu diametrul de 20 cm. (eu n-am gasit-o pe moment decat pe aia de 26 cm. asa ca blatul meu a iesit destul de subtire) si coaceti cca. 20 de minute.

Lasati blatul sa se raceasca bine.

Crema

Bateti cele 8 galbenusuri cu zaharul pudra pana devin crema, Adaugati laptele nedegresat.

Inmuiati si topiti gelatina apoi adaugati-o cremei de galbenusuri. Dati-o la frigider 30 de minute.

Adaugati frisca in crema cu gelatina putin intarita si amestecati.

Adaugati apoi 400 g. de struguri la crema si turnati crema peste blat.

Lasati la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca.

Decorati prajitura cu restul de struguri si turnati glazura transparenta deasupra, urmand instructiunile de pe pachet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise