Prajitura cu struguri, branza si cacao

Reteta de prajitura cu struguri, branza si cacao. Prajitura cu struguri, branza si cacao reteta delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de cacao (23x23cm)
  • 180 g faina
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 100 ml apa/lapte
  • 100 ml ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • Compozitia de branza:
  • 330 g branza dulce
  • 150 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • cateva bobite de struguri
  • zahar pudra

Mod de preparare

Din categoria retete cu struguri, va aduc o prajitura extrem de buna si foarte simplu de preparat.

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam cu sarea si o lingura de zahar, pana cand se fac spuma. In alt bol mixam galbenusurile cu restul de zahar, apoi adaugam apa/laptele si uleiul.

Separat amestecam faina cu cele 3 linguri de cacao si praful de copt. Adaugam aceasta compozitie treptat peste compozitia de galbenusuri si mixam pana la incorporare.

La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula.

Turnam aceasta compozitie in tava tapetata cu hartie de copt.

Compozitia de branza:

Eu am folosit branza de la tara care era scursa bine de zer, daca luati din magazin e mai moale si va trebui scursa de zer. Tin sa va spun ca am facut prajitura si cu branza cumparata si am scurs-o doar foarte putin(de aceea va spun ca trebuie scursa bine daca vreti sa obtineti acelasi aspect ca cel din poze), a iesit foarte buna, doar ca nu are acelasi aspect ca aceasta. Branza s-a lasat pe fundul tavii si s-au format 2 straturi. Oricum ar fi, gustul este delicios in ambele cazuri.

Intr-un vas amestecam branza cu oul si zaharul, apoi adaugam amidonul si esenta de vanilie.

Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.

La final adaugam si bobitele de struguri si dam tava la cuptorul preincalzit. O lasam aprox. 30 de minute la foc potrivit.

O verificam cu o scobitoare sa fim siguri ca prajitura cu struguri, branza si cacao este gata, apoi o scoatem din cuptor si o lasam la racit. O portionam si o servim cu maaare pofta! Se poate pudra cu zahar sau nu, depinde cum va place.

Sper s-o incercati si voi ca tare buna e!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise