Prajitura cu struguri

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: 25 - 30 boabe de struguri negri (circa 200 g)
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 50 ml apa
  • zahar pudra
  • putina faina pentru struguri
  • ulei pentru uns forma

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 175 grade C. Se unge cu ulei o forma de circa 24 cm diametru, cu margini detasabile. Se taie boabele in doua, se scot simburii. Se amesteca zaharul cu ouale. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste compozitia cu oua, se amesteca. Se adauga uleiul si apa. Se toarna compozitia in forma. Se trec boabele de struguri prin faina, intr-un castron (pentru a nu se inmuia aluatul de la struguri), se pun boabele in aluat. Se coace 30 � 35 min. Se presara zahar pudra. Se lasa prajitura sa se raceasca in forma (teflon sau sticla).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise