Prajitura cu suc de rosii

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Foi:
  • 10 linguri suc de rosii (bulion subtiat)
  • 10 linguri zahar (4 foi)
  • 10 linguri ulei
  • 1 lingurita amoniac stins cu otet
  • Faina cat cuprinde.
  • Crema:
  • 1 pachet unt (sau margarina)
  • ¾ cana zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2 borcane gem caise

Mod de preparare

Se amesteca sucul de rosii cu zaharul, se adauga uleiul amoniacul si faina pana se obtine o coca suficient de groasa pentru a putea fi intinsa.

Se impartea aluatul in 4 bucati, se tapeteaza fundul tavii cu faina, si se intinde fiecare bucata de aluat , pentru a putea fi coapta.

Se freaca untul cu zaharul pudra, si se pot adauga cele 2 galbenusuri crude pentru culoare (galbenusurile nu trebuiesc puse daca prajitura doreste a fi de post).

Se pune prima foaie coapta, se unge cu gem, se pune a 2-a foaie se pune amestecul de unt, a 3-a foaie unsa cu gem…si peste ultima foaie se pudreaza cu zahar pudra.

Se pot folosi doua feluri de gem, dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise