Prajitura cu urda

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g urda dulce
  • 2 linguri dulceata de pepene rosu ( sau stafide )
  • 500g faina
  • 400+200g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 200g unt
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita(rasa) bicarbonat de sodiu
  • 350 ml lapte
  • 8 oua
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare

Intrun bol, amestecam urda, adaugam 2 oua si dulceata.

In alt bol frecam 6 galbenuse cu 400g zahar si cu untul, adaugam laptele si la final ingredientele uscate. Amestecam usor cu o paleta.

Tapetam o tava cu unt si faina, rasturnam jumatate din compozitie, presaram urda pe toata suprafata aluatului, dupa care turnam si restul de aluat. Nivelam cu paleta si dam la copt pentru 1h, la foc moderat( cuptorul fiind incalzit in prealabil).

Intre timp batem bine, albusurile cu 200g zahar si amidonul. Dupa ce s-a scurs cele 60’, scoatem tava, adaugam albusul niveland-ul peste toata suprafata si mai dam la cuptor pentru 15-20’.

Cand este rece o portionam si o servim ca atare sau ornata cu ciocolata rasa.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise