Prajitura cu visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Oua: 6
  • Zahar tos: 225 gr
  • Faina: 225gr
  • Ulei: 6 lg
  • Coaja si zeama de la ½ lamaie
  • Visine (bine scurse)
  • Zahar vanilat

Mod de preparare

Galbenusurile se freaca cu ½ din zahar pana se obtine o crema pufoasa, apoi se incorporeaza uleiul cate putin (ca la maioneza). Se pun usor aromele.

Albusurile se bat spuma tare. Se dauga cate putin zaharul (restul de ½) amestecand mereu. Apoi zema de lamaie dupa care se mai amesteca putin.

Faina se amesteca in crema de galbenus alternativ cu albusul – prin rostogolire (amestecand de jos in sus ca sa nu cada albusul).

Compozitia se pune in strat egal in tava pregatita normal sau cu hartie de copt.

Visinele scurse se pun la rand deasupra compozitiei , fara sa se apese.

Se coace la foc potrivit 30 – 35’.

Se pudreaza (calda) cu zahar aromat cu vanilie .

Se taie caldutza sau rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise