Prajitura cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr aluat
  • 275 gr unt moale
  • 250 gr zahar pudra
  • 4 oua , 1lingurita praf de copt
  • 250 gr de faina
  • ptr umplutura
  • 500 gr de visine fara samburi sau 2 borcane de compot de visine strecurate.
  • 1 pahar de zahar
  • 1lingura miere
  • 2 linguri de brandy sau koniak
  • 30 gr de unt
  • 1lingurita de vanilie

Mod de preparare

Ptr umplutura

Intr-o tigaie de teflon mare se pune untul visinile si restul ingridentelor si se lasa sa fiarba 3 minute.

Se strecoara visinile si se pun intr-o tava rotunda ptr copt unde lichidele nu curg.Se aseaza visinile pe toata tava si seadauga 1/4 de pahar din lichidul tigaii,si lasam la frigider sa se raceasca.

ptr alauat

Se freaca untul cu praful de zahar dupa care se adauga ouale si faina cu praful de copt.

Se amesteca bine si se toarna peste visine.

Se coace la 180 de grade (cuptorul incalzit dinainte) aproape 25 de minute pina cind chibritul este uscat.

Se lasa sa se raceasca cel putin 10 minute dupa care rasturnam pe un platou ca visinile sa fie deasupra.

Se serveste cu putina frisca si putun din zeama cea mai ramas in tigaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise