Prajitura cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 250 grame de faina
  • - 16 linguri de zahar
  • - 5 linguri de apa
  • - 6 oua
  • - 4 linguri de ulei
  • - 1 fiola esenta de rom
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • - 1 plic amoniu pentru prajituri
  • - 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie
  • - 400 grame de visine

Mod de preparare

1.Se separa ouale.

2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul se adauga 5 linguri de apa si amestecam.

3.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura si jumatate de zeama de lamaie si cele 4 linguri de ulei.

4.Se adauga treptat faina si amestecam.

5.Peste toata aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma cu un varf de sare.

6.Visinile se spala, li se scot samburii si se pun pe deasupra in compozitia turnata deja intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu faina.Se introduce la cuptor pentru 45 de minute

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise