Prajitura cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri faina
  • 100g ciocolata amaruie 85% cacao
  • 100g stafide
  • 100g miez de nuca maruntit
  • 1/4 pachet de unt
  • Crema:250g branza dulce de vaca
  • 250g visine fara samburi
  • 1 iaurt simplu 175ml
  • 200 ml frisca
  • 1 esenta de rom
  • 5 plicuri zahar vaniliat
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic gelatina
  • Sirop:100ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 esenta de rom

Mod de preparare

Ciocolata si untul se pun la topit intr-un vas pe abur.Galbenusele se freaca spuma cu 2 linguri de zahar si se adauga ciocolata topita cu unt, nucile si stafidele.Albusele se bat spuma cu 2 linguri de zahar si se amesteca cu galbenusele si ciocolata, la sfarsit se pune faina.Amestecul se toarna intr-o forma rotunda cu fund detasabil unsa si infainata.Se introduce in cuptorul incalzit si se coace 35 minute(se verifica cu o scobitoare, daca iese curata este gata)

Braza se amesteca cu iaurtul si zaharul vaniliat si se freaca cu blenderul pana devine o pasta fina.Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o craticioara pe foc si se dau un clocot, cand s-au racit putin se adauga esenta de rom si se pun peste branza.Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga amestecului impreuna cu frisca batuta.Blatul rece se pune din nou in tava rotunda si se insiropeaza bine cu sirop din 100ml apa 1 lingura zahar si o esenta de rom . Se toarna peste blatul insiropat amestecul de branza cu fructe si se lasa cateva ore in frigider.Se scoate din forma de tort si aseaza pe un platou deasupra se rade ciocolata amaruie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise