Prajitura cu visine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de visine
  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 2 cani de zahar
  • 1 1/2 cana de faina
  • 1/2 pliculet praf de copt.

Mod de preparare

Visinele se spala ,se scot samburii si se pun la scurs.

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile frecate cu uleiul ca o maioneza.Se pune faina amestecata cu praful de copt,amestecandu-se usor cu o lingura de lemn (eu de regula incerc consistenta aluatului punand cate o visina deasupra ,daca se lasa imediat in jos,mai pun un pic de faina).Se toarna compozitia in tava (eu am o tava mai mare,circa 25*40 cm,pentru ca se mananca imediat,asa ca fac o portie mai mare)cu hartie de copt sau unsa si tapetata cu faina.Se pun deasupra visinele,se da la cuptor la foc mediu spre mic,circa 1 1/2 ora si se incearca cu scobitoarea sa nu se mai prinda de ea aluatul.

Se pudreaza cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise