Prajitura cu visine !

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 12 linguri cu zahar
  • - 2 pliculete zahar vanilat
  • - 4 oua
  • - 9 linguri ulei
  • - 10 linguri lapte (caldut)
  • - 15 linguri cu varf de faina
  • - 1 pliculet praf copt
  • - 700-800 gr. visine fara samburi

Mod de preparare

se freaca ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga treptat uleiul, apoi cate o lingura de lapte, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt

Se toarna compozitia in tava unsa cu margarina (sau ulei) si tapetata cu faina(eu am pus peste tot hartie de copt), apoi se aseaza visinele ( nu le-am scurs nici nu le-am dat prin faina), deci se aseaza visinele, o bagati la cuptor, la 175 de grade, sau daca nu e cuptor electric.

O bagati in cuptorul incins la focul cel mai mic cam 35-40 de min

Se scoate prajitura, se lasa sa se raceasca si se pudraza cu zahar pudra

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise