Prajitura cu visine

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 300g faina
  • 100g unt (sau ulei)
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • 400-500g visine fara samburi

Mod de preparare

4 galbenusuri se amesteca cu zaharul pana devine o pasta omogena. Se adauga untul topit, praful de copt, zaharul vanilat, esenta si faina.

4 albusuri se bat spuma, se adauga peste amestecul anterior si se omogenizeaza.

Visinile scurse se trec prin faina.

Se aseaza hartie de copt in tava, apoi un strat de aluat, un strat de visine, ultimul strat de aluat si visine deasupra.

Se da la cuptorul preincalzit, pana se rumeneste (45-50minute).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise