PRAJITURA CU VISINE

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 280g margarina rama(sau unt)
  • 280g zahar
  • 280g faina
  • 6 oua
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 1kg visine proaspete fara samburi
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

Mai intai se spala visinile si se scot samburii,se pun visinile intr-o strecuratoare, peste care se adauga 2 linguri cu zahar.Se lasa la scurs pana este gata aluatul.

Pregatire aluat:

Se pune margarina intr-un castron se adauga zaharul,vanilia si praful de sare si se amesteca cu mixerul pana devine o crema spumoasa si se topeste zaharul.Apoi se adauga pe rand cel 6 galbenusuri, amestecand bine dupa fiecare.Se adauga faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit se pun albusurile batute spuma tare,amestecand usor de jos in sus.Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie pergament,se toarna compozitia in tava,iar deasupra se pun visinile scurse.Se baga tava in cuptorul preincins,la temperatura de 160 g,si se coace timp de 40 minute.Se scoate,se lasa la racit se taie bucati si cine prefera o poate pudra cu zahar farin.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise