Prajitura cu visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina,
  • 1/2 praf de copt,
  • 2 vanilii,
  • o cutie de margarina plina cu visine curatate de samburi (eu am folosit visine congelate).

Mod de preparare

Pregatim un pandispan din: 6 albuse batute spuma, la care adaugam praful de copt si continuam sa batem, apoi adaugam zaharul in ploaie impreuna cu vanilia si batem mai departe spuma pana la topirea zaharului. Adaugam apoi galbenusele, amestecam pana la incorporarea acestora, iar la sfarsit adugam in ploaie cele 6 linguri de faina si amestecam cu grija pana se incorporeaza si faina. Turnam blatul intro tava (eu folosesc tava de la aragaz) tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu grasime solida si tapetata cu faina). Punem in blat visinele pe care le lasam inainte sa se dezghete putin si dam tava la copt in cuptotul incalzit dinainte la foc potrivit. Dupa copt, scoatem prajitura pe o planseta, o lasam sa se raceasca si cand o servim, o pudram bine cu zahar farin amestecat cu vanilie, se taie bucatele si se aseaza pe farfurie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise