Prajitura cu visine

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 4 oua
  • - o cana zahar
  • - 5 linguri de apa
  • - 3 linguri ulei
  • - 2 cani faina
  • - 1 lingura cacao
  • - zahar vanilat, esenta de vanilie
  • - un borcan compot visine
  • - un plic crema vanilie
  • - 400 ml lapte
  • - ciocolata rasa (de orice tip)

Mod de preparare

Se pune la fiert, cana de zahar cu 5 linguri de apa. Albusurile se bat spuma, iar peste ele se adauga treptat, siropul fierbinte, galbenusurile, uleiul, aromele si faina. Se amesteca bine, iar un sfert din compozitie, se toarna intr-o tava de copt, de forma dreptunghiulara, nu prea mare, altfel nu o sa fie inalta prajitura. Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu faina, in prealabil. In restul de compozitie se pune lingura de cacao, se amesteca bine si se rastoarna peste primul strat de compozitie. Se presara visine fara samburi si scurse de zeama. Se baga la cuptor, la foc potrivit, pana trece de testul scobitorii. Intre timp se prepara crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce s-a racit blatul, se unge cu crema de vanilie la suprafata, apoi se rade ciocolata pe deasupra. Dupa ce sta un pic la rece se taie in ce forme doriti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise