Prajitura cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 200g zagar pudra si 2 lg
  • 170g faina
  • 800 g visine
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de copt
  • un praf de sare
  • 120 g unt sau margarina
  • 4 lg apa clocotita cu 3 lg lapte
  • o lamaie:coaja si suc
  • 7 lg ulei

Mod de preparare

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia.

Untul il bati spuma, apoi separi albusurile de galbenusuri.Peste galbenusuri pui putin zahar si le bati cu mixerul.Se bat bine. Apoi se adauga zah. van., praf de copt stins cu suc de lamaie, coaja de lamaie si le bati. Apoi acestea se pun peste unt, se bat si se adauga si uleiul intre timp.

Se bat albusurile si se pune restul de zahar. apoi peste copmozitia cu unt se pune apa si laptele clocotit si se bat. Apoi aceasta se adauga peste albusuri. Apoi cu lingura de lemn se amesteca si se adauga faina treptat. Se pune compozitia in tava. Se pun visinile deasupra si se stropesc cu suc de lamaie(dar nu foarte mult). Se tine 20-25 de min la cuptor. Deasupra se pune zahar vanilat.(Se mai poate adauga la compozitie cacao si esenta cu gust de care vrei). Pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise