Prajitura cu visine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • o cana cu zahar
  • o cana cu faina
  • o lingura razatura cu lamaie
  • o esenta de vanilie
  • un varf de cutit bicarbonat de sodiu si unul de amoniu , stinse cu zeama de lamaie
  • 1 kg visine proaspete fara samburi sau visine de la congelator
  • zahar farin pentru decor

Mod de preparare

Batem bine albusurile cu zaharul adaugam galbenusurile pe rand, lamaia, vanilia, bicarbonatul si la sfarsit faina.Amestecam usor.

Turnam amestecul in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Deasupra repartizam visinele. Coacem aprox. 25-30 minute.

Dupa ce o scoatem de la cuptor o lasam sa se raceasca si pudram cu zahar farin vanilat.

Taiem romburi.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise