Prajitura cu visine

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Imi place aceasta perioada a anului cand gasim fructe aromate si zemoase. Am profitat de asta si m-am gandit sa fac din nou prajitura delicioasa cu visine, pe care am putea-o face si cu piersici sau caise. Suna cam asa:
  • Aluat
  • 5 oua, 14 linguri zahar, 10 linguri ulei, 14 linguri lapte, 16 linguri faina, 1 praf de copt.
  • Pentru umplutura: scoatem samburii la 500 g visine si le presaram cu zahar, le lasam putin (cat pregatim aluatul) si le stoarcem usor.

Mod de preparare

Batem ouale cu zaharul , amestecam treptat uleiul, apoi laptele, faina si praful de copt.

Punem jumatate din compozitie in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul incins pentru cca 20 minute, cat sa se coaca pe jumatate. Scoatem tava din cuptor, adaugam visinele stoarse de zeama si turnam si cealalta parte de compozitie peste visine. Dam din nou la cuptor pentru inca cca 30 minute. Facem proba cu scobitoarea pentru a verifica daca e coapta.Scoaatem prajitura din cuptor si o presaram cu zahar pudra cat mai este calda. Taiem prajitura cand s-a racit.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise