Prajitura cu visine

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g visine fara samburi
  • 5-7oua(in functie de marimea lor)
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • mai mult de 1/2 cana ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare

Se scot samburii visinilor cu un aparat de scos samburi(daca aveti, daca nu cum va pricepeti)

Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare, se adauga si zaharul vanilat si se bat pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se freaca usor cu uleiul, se adauga albusurile batute spuma, Se amesteca usor de sus in jos, pana se incorporeaza toata compozitia de albusuri. Apoi se adauga usor faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.

Se toarna coca in tava tapetata.

Visinile se trec prin faina si se pun pe toata suprafata

prajiturii. Se baga forma in cuptorul incins la 180 de grade si se coace cam 45 de minute. E gata cand raspunde pozitiv la proba cu scobitoarea.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise