Prajitura cu visine

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g visine fara samburi
  • 5-7oua(in functie de marimea lor)
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • mai mult de 1/2 cana ulei
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • unt pentru uns forma

Mod de preparare

Se scot samburii visinilor cu un aparat de scos samburi(daca aveti, daca nu cum va pricepeti)

Forma se unge cu unt si se tapeteaza cu faina.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare, se adauga si zaharul vanilat si se bat pana se topeste zaharul.

Galbenusurile se freaca usor cu uleiul, se adauga albusurile batute spuma, Se amesteca usor de sus in jos, pana se incorporeaza toata compozitia de albusuri. Apoi se adauga usor faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine.

Se toarna coca in tava tapetata.

Visinile se trec prin faina si se pun pe toata suprafata

prajiturii. Se baga forma in cuptorul incins la 180 de grade si se coace cam 45 de minute. E gata cand raspunde pozitiv la proba cu scobitoarea.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise