Prajitura cu Visine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg visine fara samburi
  • 350g zahar
  • 5 oua
  • 1 pachet margarina(250g)
  • 400g faina de patiserie
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat
  • un praf de sare
  • un vf lingurita praf de copt stins cu lamaie

Mod de preparare

Se freaca margarina cu zaharul spuma. Pe rand se adauga cate un galbenus, amestecandu-se continuu.

Albusurile cu un praf de sare, si cateva picaturi de lamaie se bat spuma separat, apoi se adauga peste zahar si margarina. Se adauga aromele, faina in care s-a amestecat praful de copt. Compozitia astfel rezultata trebuie sa aiba consistenta cremoasa.

In tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se intinde compozitia, peste care se pun visinele scurse de zeama si pudrate cu faina, pentru a nu se duce la fund.

Se coace la foc moderat 40 minute.

Prajitura se pudreaza cu zahar pudra vanilat, cat este inca calda.

Pofta Buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise