Prajitura cu visine

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua mari
  • 10 linguri zahar tos + 3 linguri
  • 100 ml ulei
  • 10 linguri faina + 1 lingura
  • 1 praf copt
  • 50 gr unt sau margarina ( pt uns tava)
  • 5-600 gr visine curatate de samburi

Mod de preparare

Se sparg si se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat f bine cu 1 praf de sare si 1 lingura zeama de lamaie .Cand sunt f bine batute, se adauga zaharul tos, lingura cu lingura, si se bate pana se topeste zaharul.

Apoi se adauga uleiul , incet, ca la maioneza, batand incontinuu.Se adauga cele 10 linguri faina, una cate una, amestecand incet si apoi praful de copt.

Se punne hartia de copt in tava , se unge cu 50 gr unt.Se adauga compozitia si se niveleaza.

Visinile se amesteca cu cele 3 linguri de zahar si una de faina si apoi se aseaza peste compozitie si se da tava la cuptor .Cuptorul trebuie incins in prealabil la foc potrivit.

Se coace cam 20- 25 min.Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se portioneaza.Este mai buna rece, de la frigider, servita cu inghetata.

Acesta prajitura se mai poate face si cu caise, piersici, prune, struguri, cirese.( depinde de gust si de anotimp).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise