Prajitura cu visine

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de visine
  • 500 gr faina
  • 150 ml ulei
  • 300 ml lapte
  • 375 gr zahar pudra
  • 6 oua
  • sucul si coaja de la o lamaie
  • sare
  • 1 plic si jumatate praf de copt
  • 3 plicuri vanilie
  • 5 linguri de zahar si 3 linguri de gris pentru visine

Mod de preparare

Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem intr-o sita si le lasam la scurs pana pregatim aluatul.

Pentru blat amestecam galbenusurile cu praful de copt si le lasam 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute obtinem o crema cu mici bule de aer. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam usor uleiul (ca la maioneza), apoi coaja de lamaie, laptele si faina.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu sucul de lamaie. Apoi le incorporam usor in crema de galbenusuri. Amestecam cu grija de sus in jos prin rasturnare. Altfel blatul nu va fi pufos. Amestecam visinele scurse cu grisul.Intr-o tava 27 x 40 punem jumatate din compozitia de blat, visinele si acoperim cu restul de aluat.

Coacem in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 35-40 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise