Prajitura cu visine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 oua
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 120 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 210 gr faina
  • 300 gr visine fara samburi
  • zahar pudra

Mod de preparare

Visinele fara samburi le punem intr-o sita si le lasam sa se scurga.

Untul ( de la temperatura camerei) il mixam cu 3-4 linguri de zahar.

Incorporam galbenusurile rand pe rand, apoi zaharul si mixam pana obtinem o crema.

Adaugam laptele treptat, praful de copt si zaharul pudra cu pastai de vanilie.

Intr-un bol batem albusurile spuma cu un praf de sare.

Peste compozitia de galbenusuri punem 150 gr faina si mixam la viteza mica.

Albusurile le punem peste si le incorporam usor, iar la final restul de faina.

Compozitia trebuie sa fie putin mai groasa decat cea de chec.

Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si turnam compozitia.

Introducem tava in cuptorul incins pentru 7 minute, apoi o scoatem si asezam visinele bine scurse.

Bagam iar prajitura in cuptor pentru 35-40 de minute, pana prinde deasupra o culoare aurie.

O scoatem cand este gata, o lasam sa se raceasca.

O pudram cu zahar si servim!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise