Prajitura cu visine sau cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • faina, lamaie, oua, unt, vanilie, visine, zahar,
  • 1 kg visine sau cirese, 3 oua, 250 gr unt, 260 gr zahar pudra, 280 gr faina, coaja rasa de lamaie, vanilie.

Mod de preparare

Mai intai se curata fructele de codite si samburi, se spala si se lasa la scurs intr-o sita. Se freaca untul cu zaharul pana ce acesta se topeste, apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si faina. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu coaja de lamaie, vanilia si restul compozitiei. Se toarna totul intr-o tava rotunda (de tarte) unsa cu ulei sau unt si tapetata cu faina. Se niveleaza cu cutitul partea superioara. Visinele/ciresele se aseaza deasupra compozitiei din tava, se presara putin zahar si se introduc la cuptor la foc potrivit pentru o ora. Se scoate, se asaza pe un platou si se poate orna cu frunze de menta.Puteti pune si alte fructe.

Pofta buna!!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise