Un pahar de zahar se freaca spuma cu untul. Se adauga treptat galbenusurile, apa, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, un pliculet de zahar vanilat si faina cernuta + un praf de sare, amestecand pana la omogenizare. Dupa gust se poate pune si coaja de lamaie, rasa marunt, in aluat. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava intinsa, unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se aseaza peste aluat, visinile fara samburi, una langa alta si se coace prajitura in cuptor, la foc potrivit.
Separat se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si 1 pahar de zahar + 1 pliculet de zahar vanilat.
Cand e aproape coapta prajitura, se scoate din cuptor, se intinde repede bezeaua peste ea si se mai da iar la cuptor, pana se intareste(usuca) bezeaua. Se poate tine putin deschisa usa cuptorului, ca sa nu se inchida la culoare bezeaua.
Se taie dupa ce s-a racit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise