PRAJITURA CU VISINE SI BEZEA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 oua
  • 10-12 linguri de faina
  • 250 gr. unt
  • 1 ceasca apa(100 ml)
  • 1 praf(cat un varf de cutit)de bicarbonat
  • 1+1 pahare de zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • cca. 1 kg. visine
  • 1 lamaie
  • putina sare.

Mod de preparare

Un pahar de zahar se freaca spuma cu untul. Se adauga treptat galbenusurile, apa, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, un pliculet de zahar vanilat si faina cernuta + un praf de sare, amestecand pana la omogenizare. Dupa gust se poate pune si coaja de lamaie, rasa marunt, in aluat. Aluatul rezultat se toarna intr-o tava intinsa, unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se aseaza peste aluat, visinile fara samburi, una langa alta si se coace prajitura in cuptor, la foc potrivit.

Separat se bat albusurile spuma, cu un praf de sare si 1 pahar de zahar + 1 pliculet de zahar vanilat.

Cand e aproape coapta prajitura, se scoate din cuptor, se intinde repede bezeaua peste ea si se mai da iar la cuptor, pana se intareste(usuca) bezeaua. Se poate tine putin deschisa usa cuptorului, ca sa nu se inchida la culoare bezeaua.

Se taie dupa ce s-a racit.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise