Prajitura cu visine si cacao

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 oua
  • 2 kg de visine
  • 1 lingura de cacao
  • 300g faina
  • 200g zahar
  • 2 plicuri zahar vainilat
  • 2 plicuri praf de copt stins in otet
  • 50ml apa
  • 60ml ulei
  • esenta de rom
  • tava unsa cu ulei si prafuita cu faina

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusurile, albusurile se bat spuma cu mixterul si se adauga praful de copt stins in otet cu faina, zaharul, esenta si lingura de cacao, in alta parte se amesteca galbenusurile cu apa uleiul si zaharul vanilat, dupa toate astea se amesteca galbenusurile de albusurile si se pune pe tava impreuna cu 1kg visinele carora inainte li se scot samburii .

Dupa ce l-am pus pe tava impreuna cu visinele, facem aceleasi aluat, doar ca fara esenta si cacao, il punem pe tava inpreuna cu aluatul anterior il punem peste fara a-l amesteca si punem celelat ca de visine peste.

Se baga la cuptor 30 de minute pana se coace.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise