Prajitura cu visine si cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 5 oua
  • 2 linguri lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie; 400 g visine si cirese (alese de samburi
  • care au stat presarate cu zahar
  • sa-si lase sucul)

Mod de preparare

Se separa ouale. Se mixeaza untul cu zaharul, se adauga pe rand cate un galbenus si se mixeaza pentru incorporare. Se pune si laptele si cativa stropi de esenta de vanilie. Se adauga si faina cernuta, amestecata cu praful de copt. Se mixeaza bine, dupa care se adauga albusurile batute spuma, cu un praf de sare. Se amesteca usor, cu o lingura de jos in sus si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pastreaza 1/3 din compozitie in care se pune cacaua; se toarna peste compozitia alba din tava si se amesteca cu o furculita, sa se marmoreze.

Deasupra se pun fructele scurse si date prin faina. Eu am pus si un pumn de zmeura (atat am gasit coapta, in gradina).

Se da la cuptor, la foc potrivit, cam 40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Se serveste pudrata cu zahar pudra.

Timp de preparare cca o ora, inclusiv timpul de copt

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise