Prajitura cu visine si cirese

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua intregi
  • 250 de grame de zahar pudra
  • 200 de ml din sucul lasat de cirese si visine
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 400 gr de faina
  • un praf de copt

Mod de preparare

Cu o seara inainte se scot simburii la visine si la cirese si se pun intr-un castron la frigider cu citeva linguri de zahar pudra deasupra.

Se scurg visinele si ciresele si se pastreaza sucul pe care l-au lasat. Se amesteca bine cu faina.

Se bat spuma ouale cu zaharul si cind s-au albit si umflat se adauga sucul de la fructe si uleiul cite putin. Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt mestecind incet si la urma fructele amestecate cu faina (acesta este secretul pentru ca sa nu "cada" in compozitie).

Se toarna compozitia in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se coace pentru 45 de minute la 180°C.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise