Prajitura cu visine si crema de ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • Crema de ciocolata:
  • 130 ml frisca lichida
  • 140 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingurita cu varf cappucino
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Jeleul de visine:
  • 1 borcanel de 300 gr cu visine fara samburi
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura si 1/2 amidon
  • 2 lingurite zahar vanilat
  • Glazura:
  • 3 linguri frisca lichida
  • 30-40 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare

Mai intai pregatim crema de ciocolata:

Crema poate fi pregatita chiar si cu o seara inainte.

Intr-o cratita, eu de obicei folosesc un ceaunel, punem frisca lichida, ciocolata rupta bucatele si cappucino.

Trasferam totul la foc mic si invartim continuu pana ciocolata se topeste complet, dar nu lasam sa fiarba deloc.

Dam crema la frigider cateva ore pana se intareste.

Cand este bine intarita mixam la viteza potrivita pana devine o spuma, adaugam si esenta de rom ( crema o mixati in momentul in care asamblati prajitura).

Blatul:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana obtinem o bezea.

Galbenusurile le frecam cu uleiul si le incorporam peste albusuri.

Adaugam zaharul vanilat si praful de copt.

La final punem faina in ploaie.

Ungem o tava cu margarina si o tapetam cu hartie de copt ( dimensiunea tavii 37 x 24).

Turnam compozitia in tava, o nivelam si o introducem in cuptorul incins.

Reglam o temperatura potrivita si lasam sa se coaca foaia, cam 15 minute dureaza.

Cand este gata o scoatem sa se raceasca apoi o taiem in doua pe latime, doua bucati si nu doua foi.

Jeleul de visine:

Visinele impreuna cu sucul lor, zaharul si zaharul vanilat le punem intr-o cratita pe aragaz la foc mic.

Amestecam continuu pana se topeste tot zaharul.

Amidonul il dizolvam cu 3-4 linguri apa si il punem peste visine.

Lasam sa fiarba pana se ingroasa dar amestecam mereu sa nu se formeze cocoloase.

Asezam prima bucata de blat in tava in care l-am copt ( sau il puteti aseza direct pe un platou).

Il ungem cu jeleul de visine si lasam sa se raceasca.

Cand acesta s-a racit punem crema mixata, o nivelam cu o spatula, iar deasupra punem celalalt blat si apasam usor. Dam putin la rece prajitura.

Glazura:

Frisca lichida, laptele si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o craticioara.

Le punem pe foc pana se topeste ciocolata si obtinem glazura.

Scoatem prajitura si o taiem in noua bucati ( sau cate doriti, in functie de cat de mari le taiati).

Cu o lingurita punem glazura pe fiecare bucata in parte.

Sa aveti pofta dragilor!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise