Prajitura cu visine si nuca

Prajitura cu visine si nuca. Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Pentru blatul de cacao
  • 4 oua
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 4 lg apa fiarta
  • 4 lg faina
  • 1 lg cacao
  • Pentru bezea
  • 6 albusuri
  • 220 g zahar
  • 100 g nuci prajite si taiate
  • 1 cana visine scurse din compot
  • 1 cana faina (1 cana = 200 gr)
  • Pentru cremă
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g unt
  • Pentru glazură
  • 160 g ciocolata
  • 20 g unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat cacao : intr-un castron mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam apoi zaharul, mixand pana se topeste, galbenusurile pe rand, uleiul treptat, apa fiarta lingura cu lingura, iar la final incorporam faina amestecata cu pudra de cacao. Compozitia o intindem in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si o coacem.

Bezea : mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la final faina amestecata cu nucile prajite si taiate si visinile (folosim o lingura cand amestecam). Intindem in tava tapetata cu hartie de copt si coacem.

Crema : galbenusurile le mixam cu zaharul si zaharul vanilat, budinca de vanilie o amestecam cu laptele rece, apoi il amestecam cu galbenusurile . Punem pe foc mic, amestecand mereu pana cand crema se ingroasa. Acoperim crema cu o folie alimentara si o lasam sa se raceasca . Untul il mixam putin, iar in el adaugam cate o lingura din crema racita. Omogenizam bine.

Glazura : punem ingredientele intr-o craticioara, pe foc mic, amestecand mereu pana cand obtinem glazura.

Asamblare : blat cacao-crema-bezea-glazura

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise